14. februar 2023

SUP: Her er solide tips til at sikre holdbarheden af ​​dit oppustelige SUP board

Tips og tricks der kan holde dit oppustelige SUP board i tip-top form. Dette er en blanding af, hvad du kan gøre, før du opbevarer dit oppustede bord, og hvad du skal tjekke op på, mens det er ubrugt i uger/måneder.

Der er meget delte meninger om hvordan du bedst passer på dit board, og det hænger naturligvis sammen med kvaliteten af dit board. Vi har selv oppustelige boards af mærket VANAV360 som vi opbevarer i oppustelig tilstand 24/7 - også henover vinteren. Men har du et board af mindre god kvalitet - typisk dem som sælges billig i almindelige supermarkeder, så kan du med fordel følge nedenstående guide.

Rengør dit oppustelige SUP-bræt regelmæssigt

At efterlade dit board i sin oppustede tilstand i et stykke tid kræver et par omgange med rengøring. Du kan gøre det til en vane at skylle dit paddleboard med noget frisk vand efter hver brug. Det konstante sprøjt af saltvand på dit board slider det hurtigt op, så sørg for at passe på din iSUP regelmæssigt.

Tør det af før opbevaring

Udover at holde din SUP væk fra fugt ved opbevaring, bør du sørge for, at selve brættet er tørt og fri for alt det vand. Husk, at al den fugt kræver en masse bakterier og tonsvis af skimmelsvamp. Det er ikke kun dårligt, men det svækker også sømmene og påvirker dit boards holdbarhed. Dette bringer mig til min næste bekymring...

Se de limede sømme

Her er én ting, du altid bør huske på, når du lader dit oppustelige SUP-board være oppustet i en længere periode. Denne tilstand øger reaktionshastigheden mellem limen og PVC. Denne konstante "strækning" kan føre til, at limen mister sin evne til at holde paddleboardets sømme fast. Det modsatte sker, når brættet er foldet op og gemt i tasken.

Tjek luftrykket

Da det at holde dit oppustelige SUP board oppustet gør det nemt at tage det frem, når du først er i nærheden af ​​vandet, bør du overvåge ændringerne i lufttrykket. Varmeniveauerne ændrer sig, efterhånden som årstiderne går, så luften vil med garanti slippe ud. Fyld det af med lidt luft fra tid til anden, hvis du er mellem på hinanden følgende SUP-sessioner.

Tømme det for lufte en gang imellem

Bortset fra dit behov for at slappe af ved at padle på et oppusteligt SUP-bræt, bør du også overveje at tømme det for luft mellem brug. Som med at tømme den helt ud og rulle den ind i opbevaringstasken fra tid til anden. Igen, at holde den fuldt oppustet påvirker sømmene på grund af den konstante stress. Det kan blive slidt meget hurtigere end forventet.

Skrevet af Week Escape