14. februar 2023

SUP: Sådan vælger du mellem et oppusteligt SUP board og et hard SUP board

Først skal du stille dig selv spørgsmålet, hvad er din hensigt? Hvor ser du dig selv? Er det blot til hygge i sommerhuset, eller vil du gerne mere? Har du mulighed for opbevaring af et hardboard eller bor du i lejlighed inde i byen?

Der er en masse overvejelser som du skal gøre dig ingen du vælger, og det vil denne artikel hjælpe dig med følgende blog indlæg, som er til dig der er på begynder/let-øvet niveau.

Med det i tankerne har oppustelige SUP boards vist sig at være mere robuste end epoxy-SUP'er gang på gang. Dette er takket være PVC materialer af militær kvalitet, der kan modstå skrammer og huller, som hardboards ikke kan. Det er af denne grund, at oppustelige SUP boards er mere tilgængelige i floder, skoler og udlejningsbureauer. Det sparer instruktørerne og centrer for mange problemer og omkostninger på reparationer med mere.

Med hensyn til paddleboarding-oplevelsen er det mærkbart bedre at skumme disse farvande med et oppusteligt SUP board, hvis du vel at mærke blot er begynder/letøvet niveau. For det første er boardsene meget nemmere for din krop, hvilket gør det mindre smertefuldt at falde på dem. Dets blødere dæk betyder også mindre træthed, da du vil stå på en dyr gummimåtte fornemmelse af et board i timevis. Det reducerede kontakttryk betyder ikke kun afslappede fødder, men al den komfort, når du rejser op til dine hårdtarbejdende kropsdele. Det er fra dine knæ, ryg, hele vejen op til din nakke!

Hvad med rejser og brugervenlighed?

Den gode nyhed er, at de oppustelige SUP boards er meget, meget lettere end hardboards af tilsvarende størrelse. Du kan tømme disse modeller, rulle dem sammen, så de passer i en taske. Praktisk til enhver form for rejser. Det sparer en masse plads og mange penge! Plus, du kan padle på disse steder med friheden ved at bruge din egen SUP.

Slutvis, hvordan er opbevaring? Tja, i forhold til hardboards, der fylder så meget, er en af de mest essentielle årsager til at vælge oppustelige SUP boards, at de kan opbevares sammenfoldet i en taske, og kræver dermed ikke nær så meget plads som et hardboard. Du behøver ikke engang overveje logistikken ved at have højt til loftet eller en stor væg, for at det passer!

Jeg tror, ​​det er sikkert at sige, at et oppusteligt SUP board kan matche ydeevnen af ​​hardboards. Typen er fleksibel, især da den har en stivhed, der kan konkurrere med glasfiber- og epoxy boards. Et oppusteligt SUP board af høj kvalitet betyder, at du kan padle på fladt vand, små bølger og endda White Water! Den kan endda have op til 20 % mere volumen, hvilket gør den mere stabil og understøtter mere vægt. Faktisk anbefaler jeg oppustelige SUP boards som generel helhed.

Er du mere konkurrence præget og har noget et øvet niveau, så er det en helt anden snak, hvor vi også går over til race boards.

Hvordan vælger du mellem et oppusteligt SUP-bræt og et hard SUP board?

Nu føler du dig ikke helt sikker på, hvilken mellem de to modeller du skal vælge? Jeg har dig på denne. For at vide, hvilken der er bedst for dig, lad os se på dette i forhold til fire ting.

Er den mobilt?

Med oppustelige SUP boards behøver du ikke bekymre dig om at have dem med overalt, da du kan tømme dem og rulle dem op til størrelsen af ​​en sovepose. Bare smid dem i en rejsetaske med alt det andet, du har brug for. Nu slipper du for alle de irriterende gebyrer for flyselskabets surfbræt.

Til gengæld kræver hårde paddleboards, at du har en stor bil og det rigtige udstyr, som du kan have med på dine ture.

Jeg anbefaler at anskaffe en hardboard, hvis du er mere en load-and-go-type person, og en oppustelig, hvis du ikke har noget imod at puste den op og tømme den ved hver brug.

Har du nok opbevaringsplads?

Når du overvejer mellem et oppusteligt SUP-bræt og et hardboard, skal du sørge for at have en god forståelse af, hvor meget plads du har derhjemme, og hvor meget du er villig til at rumme. Hvis stedet er ret stramt og med minimal plads, foreslår jeg, at du får et oppusteligt SUP-bræt.

Hvis du nu er indstillet på at få de sværere varianter, skal du have en plads til en i SUP-sæsonen og uden for sæsonen. Sørg for, at der er meget plads, så du stadig kan flytte brættet rundt i rummet. Bemærk, at den anbefalede frigang er omkring 9-12 fod lang.

Er det holdbart?

Som jeg har nævnt tidligere, kan oppustelige SUP boards matche hardboards robuste opbygning. Hvis du taber et oppusteligt SUP board, skal du ikke bekymre dig om disse skrammer og ridser! Du kan stresse mere, når du taber hardboards, da enhver skade vil kræve øjeblikkelig reparation. Det er også dårligt for pengepungen.

Se, nu er det derfor, du ser flere af de oppustelige typer i de hvide og stenede floder.

Fungerer det godt?

Denne er især vigtig for dem, der elsker at padle på mere intense farvande, dem, der følger lange ekspeditioner, eller dem, der konkurrerer i SUP. Ganske vist giver hardboards en suveræn ydelse sammenlignet med oppustelige. Disse er mere adrætte, har bedre glid og fanger lettere bølger.

Men tag lige et skridt tilbage, og stil dig selv endnu engang spørgsmålene i introen til dette indlæg.

Skrevet af Week Escape