14. februar 2023

SUP: Hvordan opbevarer jeg bedst mit oppustelig SUP board?

Hvis du ønsker at dit udstyr skal holde i flere år, så er det vigtigt at passe godt på det. Dette gælder blandt andet hvordan du bedst opbevarer dit oppsutelig SUP board, som oftest får lov at ligge ubrugt i flere måneder henover vintere.

Du kan trygt lade det stå med luft i, men der er flere punkter som du skal tage med i overvejelserne. Det, du skal vide, er, at du skal opbevare det et sted, der beskytter det mod længerevarende soleksponering.

Nu undrer du dig måske over, hvorfor det er sikkert at holde det oppustelige SUP board oppustet i lavsæsonen/vinteren. Er det ikke sammensat af det samme materiale som oppusteligt pool legetøj og flydetøj? Hvad hvis det bliver beskadiget af råmaterialerne omkring det?

Selvom du stadig bør være opmærksom på lagerpladsen til dit board, kan du lette dine bekymringer. Oppustelige SUP boards er lavet af oppusteligt PVC-materiale af militærkvalitet. Det betyder, at det ikke er noget plastik, der almindeligvis findes på spinkle flyder. Sammensætningen er specielt designet til at udholde den konstante vandpåvirkning på floder og skarpe sten.

Lad mig uddybe de punkter nu. Selvom jeg er enig i, at du kan opbevare dit oppustede oppustelige paddleboard i et stykke tid, bør du stadig tjekke op på det fra tid til anden. Det første du skal overveje er, hvor du skal opbevare dit board. Ideelt set burde det være:

Væk fra jorden

Det første du skal gøre er at holde dit oppustelige SUP board væk fra jorden. Disse boards er relativt overkommelige i forhold til andre typer, men er stadig dyre. Du vil ikke have, at støv, snavs og andre elementer klæber på dit board. Det kan slide materialet ned, mens du opbevarer det. Jeg foreslår, at du opbevarer din iSUP på et bordstativ for at være på den sikre side.

Væk fra sollys

Jeg har nævnt dette tidligere. Solens UV-stråler kan beskadige dit board og påvirke dets levetid. Konkret forkorter det det. Opbevaring af det i et område, der er berørt af solen i længere tid, kan forårsage misfarvning og falmning af den farverige grafik, hvis der skulle være nogen. Og du overvejede den grafik, da du betalte for dit bord, ikke?

Væk fra fugt

Når du har sikret dig, at dit board er tørt og klar til opbevaring, skal du dobbelttjekke, at dit opbevaringssted er fri for de afkroge fyldt med fugt og huller, der drypper. Et sådant miljø fremmer væksten af ​​meldug og skimmelsvampe, der ikke kun beskadiger alt dit dyrebare udstyr, men får dit oppustelige SUP-bræt til at stinke. Rigtig dårlig.

Væk fra ekstrem varme

Dette hænger sammen med den skade, som de hårde UV-stråler har påført. Denne gang skal du vide, at ekstrem varme ikke kun forårsager falmning af grafikken, men også kompromitterer det robuste, militærkvalitetsmateriale, dit oppustelige SUP board er lavet af.

Skrevet af Week Escape