14. februar 2023

SUP: Checklisten når du skal på vandet

Før vi går til den detaljerede trin-for-trin guide til stand-up paddle board, skal du oprustes! Nogle af tingene er allerede blevet nævnt i tidligere indlæg, men vi har inkluderet dem her for at du kan komme ordentligt igang og opnå fitnessniveauet og de sundhedsmæssige fordele ved SUP.

Paddleboard

Dette er det vigtigste udstyr i dit arsenal. Formen og dimensionerne på dit paddleboard er afgørende for at maksimere din stand-up paddleboard surfing session. Jeg har opdelt dette i fire kategorier til din reference.

Længde

Da der findes flere typer stand-up paddleboard surfing derude, kan du forvente, at der findes forskellige typer paddleboards til hver lejlighed. Med surfing anbefaler jeg at få et bræt mindre end hvad du ville bruge til at sejle og/eller udforske smukke landskaber. Vælg et bræt, der er omkring en fod mindre end dit typiske paddleboard. Denne størrelsesforskel kan hjælpe dig med at navigere de vilde bølger bedre.

Bredde

Med hensyn til bredden, vælg et bræt, der ikke er bredere end 30 eller 31 tommer. Sikker på, en større kan give dig mere stabilitet, men det ville give dig en sværere tid med at lave de drejninger og skubbe gennem disse pauser.

Form

Med form kan du vælge et slankere og mere strømlinet paddleboard for mere af den udskæringshandling, når du er ude i vandet. Søg efter et bræt, der ligner udseendet af et overdimensioneret surfbræt, og du er klar til at skubbe for at klatre op ad de skummende bølger!

Vægt

Med alt det fald, at komme på igen og rejse, bør du helt sikkert få noget, der ikke er for tungt. Her er en tommelfingerregel, vælg en surf SUP, som du kan tage i håndtaget og bære hele vejen til vandet. Vær sikker på, at du kan slæbe den rundt uden at lægge den ned for at hvile.

Paddle

Det næste er din betroede pagaj. Det du skal bruge er en, der er super let og vinklet. Efter min erfaring ville det at have en betyde en lettere tid at lave de pludselige drejninger og sønderdele de høje bølger. Få også en, der svarer til din højde. Selvfølgelig kommer du til at anstrenge dig meget mere med at styre. Men du vil i det mindste få lettere ved at manøvrere til gengæld.

Desuden vil du få meget mere styrke, når du alligevel bliver ved med at padle!

Redningsvest

Også kendt som en personlig flydeanordning, har du helt sikkert brug for denne til hver stand-up paddleboard-surfingtur. Med sikkerhed som din højeste prioritet, bør du altid have dette på dig, især da kystvagten kræver, at alle padlere bærer en. Det er 100 gange bedre at være sikker end undskyld, ikke? Jeg lover, at redningsvesten ville forstyrre den sjove oplevelse!

Redningsudstyr

At sikre din sikkerhed stopper naturligvis ikke ved at have en redningsvest med dig. Når du først er ude i vandet, er der altid en chance for at komme i farlige situationer. Så vær bedst forberedt! Hav en fløjte og en vandtæt lommelygte med dig.

Skulle du finde dig selv fanget i isolerede eller barske områder, er en fløjt måske lige det, du har brug for for at advare andre i nærheden. Og med natlig stand-up paddle board surfing, der langsomt vokser i popularitet, så tag en vandtæt lommelygte med dig for at få en både sikker og spændende oplevelse.

Leash

Leash - hvad for en fisk? Leash er en ankelsnor. Lige mere øvede fastgør den på underbenet lige under knæet, for at undgå at træde på den, når de skal lave hurtigt step-back-turns.

En leash er nok det vigtigste redskab som du bør have og bør tjekke inden du går på vandet. Det er nemlig din sikkerhed. Så få dig en leash!
En leash er ikke kun nødvendigt for at undgå utilsigtede stød i hovedet, men det er også nødvendigt for at holde dit board tæt på dig, når du falder i vandet. Og boardet er din flydende genstand, som du altid sikkert kan opbevare dig på når du er træt.

Den rigtige beklædning

Faktisk varierer dette afhængigt af placeringen og temperaturen på det sted, hvor du surfer. Solen står højt og slår dig ned af ryggen, så burde en behagelig badedragt være et godt valg! Inviteret til at surfe i et område med lave temperaturer? Få dig selv isoleret eller tørdragt! Disse ville forhindre koldt vand i at bide ned i din hud, hvilket reducerer risikoen for hypotermi. Så det er bedst at være klædt på efter vejret.

UV beskyttelse

Sidst, men absolut ikke mindst, skal du få dig selv en vis beskyttelse mod de skadelige UV-stråler. Bortset fra faren ved havet, skal du også kæmpe mod solen! Så hellere påføre solcreme, når du kom ud at surfe. Du kan også tage en ekstra flaske med dig - og nogle vandsko, mens du er i gang! Giv hellere disse ben den tiltrængte beskyttelse.

Skrevet af Week Escape